PET-CT GRATUIT
PRIN DECONTARE CNAS
Call Center
021 9230
Dr. Marius Cambrea
medic primar Medicină Nucleară
“Pentru un diagnostic oncologic este foarte importantă stabilirea agresivității tumorii respective. Există însă și cazuri în care găsim metastaze și nu știm de unde au pornit, iar aici ne ajută PET/CT-ul: printr-o simplă scanare, din vârful capului până în treimea superioară a coapsei,”
Dr. Mara Mirvald
medic primar Radiologie Imagistică:
“CT-ul arată localizarea afecțiunii din punct de vedere anatomic si PET-ul oferă informații funcționale despre activitatea metabolică a tumorii.”
Dr. Iulia Chiriac
medic specialist Medicină Nucleară
“Tratamentele oncologice se dezvoltă continuu dar, pentru a fi eficace, trebuie adaptate fiecărui caz în parte și ajustate dacă este nevoie. În acest punct intervine PET CT care, pe lângă rolul în diagnostic, are și unul în monitorizarea raspunsului la chimioterapie sau radioterapie.”
PET-CT - Programare Rapidă Online
Completează formularul de Programari Online și vei fi contactat de un reprezentat Neolife pentru stabilirea datei programării
Ce este PET-CT?
PET/CT este o investigație care face parte din protocolul de diagnosticare a cancerului. Se știe că fiecare caz oncologic este unic, că localizările tumorilor sunt multiple, că permanent se descoperă subtipuri noi de cancere. Tratamentele oncologice se dezvoltă continuu, dar pentru a fi eficace, trebuie adaptate fiecărui caz în parte și ajustate, dacă este nevoie.
În acest punct, intervine PET/CT, care pe lângă rolul în diagnostic, are și unul în evaluarea eficacității terapiei. PET/CT reprezintă scanarea corpului după injectarea cu glucoză marcată cu fluor radioactiv. Tumorile maligne au un apetit mare pentru glucoză, iar acest metabolism crescut le face ușor de identificat prin PET/CT.
Când se folosește investigația PET-CT și ce presupune?
Scanarea PET utilizează un medicament radioactiv (trasor) pentru a arăta activitatea sau statusul funcțional al unui organ. Această scanare poate detecta uneori boala înainte de a putea fi evaluată cu alte teste imagistice. Cel mai utilizat trasor in oncologie este o moleculă de dezoxiglucoză marcată radioactiv cu fluor (18F) – prescurtat (18F)FDG. De obicei, trasorul este injectat intr-o vena periferică și se colectează în zone ale corpului pacientului care au niveluri mai ridicate de activitate chimică, care deseori corespund zonelor afectate de o de boală. Examinarea PET poate evidenția și zone cu activitate metabolică scăzută, adesea ca rezultat al fluxului sanguin redus sau posibile zone de necroză tisulară (moartea țesutului) ca urmare a conduitei terapeutice (in bolile oncologice, după chimioterapie sau radioterapie).
Cât durează investigația PET-CT?
O examinare PET-CT poate dura până la 2-3 ore. Pacientul este preluat de către un membru al personalului din laborator, care îl va informa asupra pașilor procedurii de examinare, îi va măsura glicemia, înălțimea și greutatea. Ulterior, investigația presupune două mari etape ca intervale de timp, de absorbție a radiotrasorului (între 30-90 minute) și de achiziție a imaginilor PET și CT (între 15-60 minute). După scanare, pacientul mai rămâne o perioadă scurtă de timp în supravegherea personalului din laborator, ulterior poate pleca acasă.
De ce să alegi sa faci PET-CT la Neolife Bucuresti
Avem 3 motive clare pentru tine
Tehnologii de Ultimă Generație
Pentru că la Neolife București, investigațiile PET-CT se efectueaza cu echipamente de ultimă generație, care asigură scanari rapide, de mare acuratețe, în condiții de maximă siguranță și confort.
Echipa medicală de exceptie
Pentru că la Neolife beneficiezi de experiența echipei medicale din departamentul de Medicină Nucleară dar și de expertiza unei echipei multidisciplinare de specialiști experti în toate domeniile medicale
Respect pentru pacient
Pentru noi pacientul este pe primul loc! Fără liste de așteptare pentru intrarea în tratament
PET-CT - Programare Rapidă Online
Completează formularul de Programari Online și vei fi contactat de un reprezentat Neolife pentru stabilirea datei programării