Scintigrafie - Neolife Bucuresti Investigatiile de Scintigrafie efectuate la cele mai inalte standarde
Ce este Scintigrafia
Scintigrafie - tehnica imagistica moderna, utilizata in medicina nucleara, ce permite diagnosticarea a numeroase afectiuni prin introducerea in organism a unei substante radioactive numita trasor, care are afinitate pentru anumite organe, si detectarea radiatiilor emise la exteriorul corpului de un aparat special numit GAMMA CAMERA. Prin prelucrarea imaginilor brute cu ajutorul unor programe speciale se pot reproduce imagini tridimensionale.
Scintigrafia este o metoda nedureroasa, ce permite diagnosticarea unei multitudini de afectiuni structurale sau patologice, acolo unde investigatiile ecografice, de radiologie conventionala, computer tomograf, sau RMN nu furnizeaza informatii suficiente.
Investigatiile scintigrafice cardiaca, cerebrala, a plamanului, osoasa si cea a rinichiului cu DTPA sunt cele mai raspandite proceduri de diagnosticare ale medicinii nucleare.
Pacientului i se va administra intravenos, substanta cu radiotrasor. Radiotrasorul se va acumula in organul supus examinării intr-un anumit interval de timp. Timpul de asteptare pana la efectuarea procedurii poate varia de la cateva minute in cazul scintigrafiei hepatice, pana la 2-3 ore in cazul scintigrafiei osoase.
Pentru investigatiile de scintigrafie, in Centrul Medical Neolife, se foloseste aparatul DDD Quantum Cam - dispozitiv ultraperformant fabricat in Danemarca, unul dintre cele mai avansate dispozitive specializate pentru investigatiile scintigrafice.